Hem
Arkivbilder. (TT)

Före detta grisbonden: Det finns inget ”fint” kött

Den före detta grisbonden Gustaf Söderfeldt avfärdar tanken om att det finns en sorts kött som man kan äta utan dåligt samvete, i ett debattinlägg i Expressen.
Han drev själv en framgångsrik gård med grisuppfödning, men ett växande tvivel fick honom att sluta och bli vegan.
”Inget kött, inte ens det finaste, är utan lidande för djuren. Det rör sig om allt från allt skilja djurmammorna från deras barn, till långa, tråkiga dagar bakom elstängsel eller i ladugårdar. Slakt och ångesten där omkring är något som vi inte skulle önska liknande däggdjur som hund eller katt.”
Djur behövs inte för att hålla uppe lönsamhet i jordbruket, skriver Söderfeldt, och lyfter fram potentialen i svensk grönsaksodling:
”Den nya maten kommer vara vegansk, energieffektiv, miljövänlig och inte plåga djur.”

Omni är politiskt obundna och oberoende. Vi strävar efter att ge fler perspektiv på nyheterna. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen