Hem
Promotionbild från ”Kungen med två ansikten” Warner ITVP/Warner Bros. Discovery

”Klippningen är lite knasig men kungen skildras som den politiker han är”

Författaren Åsa Linderborgs dokumentärserie ”Kungen med två ansikten”, som sänds på Kanal 5 och i Discovery+, är ”en parad av inslagna öppna dörrar”. Det anser DN:s recensent Helena Lindblad, som sett de två första avsnitten.

Lindblad upplever att en ”rad inbjudna, fult filmade ’talking heads’ avhandlar gammal skåpmat” och att bilderna från kungens tid som partyprins är den stora behållningen.

I sin recension i Aftonbladet är politikreportern Torbjörn Nilsson – annars på SvD – av annan uppfattning. Speciellt uppskattar han att kungen ”skildras som den politiker han är”.

”Ja, klippningen är lite knasig ibland. Frågor kastas ut i luften. Tvära kast. Det är kvällstidning. Det drar iväg. Men tittarens tanke får då också dra iväg”.

I Expressen skriver Ulrika Knutson att det överlag är ”svårt att få syn på samhället runt kungens person” och konstaterar att de tre avsnitt hon sett ”är rätt fragmentariska”.

Läs recensionerna i länkarna nedan.

Annons

Om recensionssvepen

Varje helg tipsar Omni-redaktionen om de mest aktuella filmerna, tv-serierna, musiken, böckerna och mycket mer från hela världen. Genre kan variera från vecka till vecka.

Om Omni-helg

Recensionssvepen är en del av Omnis helgsatsning med rekommendationer på läsvärda, aktuella och intressanta recensioner och intervjuer som publiceras varje helg.

Annons
Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen
Annons