Hem
Statsminister Ulf Kristersson (M) och Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson besöker ett äldreboende. Johan Nilsson/TT / TT Nyhetsbyrån

Ledare: Åkesson utmanar Kristersson om ledartröjan

Opinionsläget behandlas av flera ledarsidor i dag. GP:s Håkan Boström skriver att Ulf Kristerssons största problem när M dalar är att SD-ledaren Jimmie Åkesson konkurrerar om ledartröjan på högerblocket.

För att åter bli det största partiet i blocket måste statsministern visa ledarskap – och M måste ha mer genomtänkta svar på SD:s frågor än de SD presenterar, skriver Boström.

SvD:s Fredrik Johansson fokuserar på C-ledaren Muharrem Demirok, som han tycker har vecklat in sig i onödiga och svårbegripliga resonemang om regeringsfrågan – trots att den inte är på agendan.

Att parkera partiet i vänsterblocket är enligt Johansson att inte bara visa sina kort, utan också att kasta bort de kort som skulle kunna ge hävstång i en förhandling.

DN riktar i stället ljuset mot de fackliga striderna kring Tesla och Klarna. Ledarsidan pekar på att företagens egen organisation Svenskt Näringsliv hyllar den svenska arbetsmarknadsmodellen och att ”frifräsarna” borde ta större notis.

Annons

Aftonbladet (obunden socialdemokratisk):

Dagens Nyheter (oberoende liberal):

Dagens Industri (obunden borgerlig):

Expressen (liberal):

Göteborgs-Posten (liberal):

Svenska Dagbladet (obunden moderat):

Sydsvenskan/Helsingborgs Dagblad (oberoende liberal):

Om ledarsvepet

Omnis ledarsvep utgår från de största ledarsidorna i Sverige. Urvalet varierar dagligen.

Annons
Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen
Annons