Hem
Statsminister Ulf Kristersson (M) håller presskonferens på Malmö Live i samband med sitt besök i Malmö på onsdagen. Johan Nilsson/TT

Regeringen satsar mer mot antisemitism bland unga

På en pressträff i Malmö meddelar statsminister Ulf Kristersson (M) att satsningen mot antisemitism bland unga ska ökas.

– Alla elever i Sverige måste få en korrekt undervisning och vara mottagliga för den [...] vi vet ganska väl vilka grupper som är problematiska, säger statsministern.

Han pekar på nynazister, vissa vänsterextremister, islamister och ”en inte alldeles liten” grupp människor med rötter i Mellanöstern som ”odlar hat mot Israel” och ställer judar i Sverige till svars för vad som sker i Mellanöstern.

Kristersson pekar på att många lärare ifrågasätts av elever när de undervisar om Förintelsen och antisemitism. Därför fördubblas anslaget för vidareutbildning för lärare och rektorer om bland annat antisemitismens historia till 900 000 kronor.

Annons
Annons
Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen
Annons