Hem
Illustrationsbild. (Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT / TT NYHETSBYRÅN)

WWF släpper guide: Måste välja bättre och mindre kött

Världsnaturfonden släpper en ny version av sin köttguide som ska hjälpa konsumenter rätt när de väljer kött och ost, skriver TT. Livsmedlen får grönt, gult eller rött ljus beroende på hur mycket miljöpåverkan de har.

– Vi säger inte att alla ska bli vegetarianer. Det finns en naturlig plats för köttet på tallriken och i odlingssystemet. Men vi måste bli bättre på att ställa miljökrav och vi måste välja mindre men bättre kött när vi äter, säger Världsnaturfondens matexpert Anna Richert.

Nytt för i år är att griskött från exempelvis Spanien och Italien finns med i guiden.

Omni är politiskt obundna och oberoende. Vi strävar efter att ge fler perspektiv på nyheterna. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen