”Att äta kött är ett korkat självskadebeteende”
Varför är det så svårt att ge fan i att äta kött, trots att det skadar miljön och ger oss cancer?
Det undrar Fredrik Virtanen i en krönika i Aftonbladet.
”Trots alla dessa starka skäl till att lägga grisen på hyllan klarar jag inte av att undvika kött mer än någon dag i veckan. Det är pinsamt. Det behövs tydligen lagstiftning för att rädda mig från mig själv. En köttskatt – en bra men svårgenomförd idé – skulle inte hjälpa. Jag skulle ändå äta chorizo.” skriver han.
Virtanen tror att förklaringen i grund och botten är mycket enkel: kött är gott.
”Det är irriterande att vara en svag människa. Det är irriterande att vara en bov. Att äta kött är ett mycket korkat självskadebeteende” skriver han.
Omni är politiskt obundna och oberoende. Vi strävar efter att ge fler perspektiv på nyheterna. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen