Forskare: Minskad kött- och mejerikonsumtion krävs
Svenskarna måste äta mindre nötkött och mejeriprodukter. Det är den mest effektiva åtgärden för att nå det nationella klimatmålet, visar en ny studie från Chalmers tekniska högskola och Sveriges Tekniska forskningsinstitut, rapporterar SVT Nyheter.
– Svenskars konsumtion av mejeriprodukter är bland de högsta i världen och orsakar mer än dubbelt så stor klimatpåverkan som till exempel kyckling, säger David Bryngelsson, forskare på Chalmers tekniska högskola.
Om konsumtionen av klimatskadliga produkter ska minska måste politikerna agera, menar Bryngelsson.
– Konsumentperspektivet är ganska komplicerat, det finns så mycket information att ta ställning till. Väldigt mycket av åtgärderna för klimatet behöver lösas på politiskt håll.
Omni är politiskt obundna och oberoende. Vi strävar efter att ge fler perspektiv på nyheterna. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen