Hem
Christoph Soeder / AP

Googles Bard släpps i Sverige – utmanar Chat GPT

Google lanserar nu sin chatbot Bard i stora delar av Europa och Brasilien, skriver Wall Street Journal. Det inkluderar samtliga 27 EU-länder, enligt AFP.

Dessutom får chatboten flera nya uppdateringar – bland annat möjligheten att använda talsvar på fler språk.

”Bard finns nu på över 40 nya språk, inklusive arabiska, kinesiska, tyska, hindi, spanska med flera”, säger teknikjätten i en onlineuppdatering.

Google fick tidigare backa på lanseringen av Chat GPT-rivalen i EU efter att tillsynsmyndigheten begärt fler sekretessfunktioner förra månaden.

Annons

Läs även

Gå förbi betalväggar!

Omni Mer låser upp en mängd artiklar. En smidig lösning när du vill fördjupa dig.

Annons
Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen

AI-profilen Andrej Karpathy bakom ny ubildningsstartup

Andrej Karpathy, en framstående AI-profil som varit AI-chef på både Tesla och Open AI, har dragit igång en ny startup med fokus på AI och utbildning. Det rapporterar sajten Silicon Angle. Namnet på det nya bolaget är Eureka Labs. Bolagets koncept är kortfattat att låta AI-lärare lära ut kursmaterial som mänskliga lärare har tagit fram, något som enligt Karpathy ska göra det ”enkelt för vem som helst att lära sig vad som helst”.

Apple och Nvidia uppges ha tränat AI på Youtubedata

Flera av världens ledande techbolag har utan att be om lov tränat sina AI-modeller på ett dataset som innehåller transkriptioner av över 173 000 Youtubeklipp. Det hävdar åtminstone sajten Proof News, som skriver att datasetet har tagits fram av ett icke vinstdrivande företag kallat Eleuther AI. Bland de bolag som använt datasetet för träning nämns Apple, Nvidia och Anthropic. Informationen som använts till träningen består enligt uppgifterna inte av video eller bilder, utan enbart av transkriptioner av det som sägs i klippen. Innehåll från några av Youtubes mest populära innehållsskapare ska ha använts, bland annat Marques ”MKBHD” Brownlee och Mr Beast. Transkriptioner av Youtube-innehåll från New York Times, BBC och ABC News ska också ha använts.
Annons