Hem
Ulf Kristersson. Tim Aro/TT

Ledare: Vänstern ska inte tala om seg förhandling

Liberalerna och Sverigedemokraterna måste ta sig i kragen. Så lyder rubriken på Expressens liberala ledarsida efter att Ulf Kristersson under onsdagen bett talmannen om ytterligare tid för regeringsbildningen.

Att det tar tid är inte konstigt, men på fredagen måste det vara klart, går det att läsa i den osignerade ledaren. Man konstaterar samtidigt att det är långt kvar till de 138 dagar det tog för Stefan Löfven (S) att bilda regering 2018.

Vänsterdebattörer har inte försatt några tillfällen att raljera över Ulf Kristerssons tidsutsträckta sonderingsuppdrag.”

Ingvar Persson på obundna socialdemokratiska Aftonbladet kallar dagens händelser för ett ”politiskt totalhaveri”. För det lägger han skulden på Ulf Kristersson.

”Det är inte Johan Pehrson eller Jimmie Åkesson som lovat väljarna guld och gröna skogar när de fått flytta in i Sagerska.”

Persson tycker att Kristersson fått stå oemotsagd när han talat om enighet bland högerpartierna.

”Ett fiasko för Ulf Kristersson, men ärligt talat också ett fiasko för den politiska debatten och journalistiken i vårt land.”

Annons
Annons
Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen
Annons