Hem
Magnus Nilsson. (Robert Henriksson/TT / TT NYHETSBYRÅN)

Magnus Nilsson: ”Många restauranger är ohållbara”

Kocken Magnus Nilsson diskuterar matkonservering, hållbarhet och vikten av att bevara matkultur och äldre traditioner i en intervju med The Talks.

Nilsson ser det som sin uppgift att dokumentera mat för att bevara matkulturen och säger att det vore ledsamt om gamla recept och tekniker försvinner bara för att intresset för dem inte finns just nu.

Även om han anser att hållbarhet är viktigt, har han tröttnat på termen då den enligt honom ofta används som falsk marknadsföring.

– Faktum är att restauranger som Fäviken och många andra Michelin-restauranger per definition är ohållbara!

Läs hela intervjun via länken nedan.

Om intervjuer

Under rubriken ”Intervjuer” rekommenderar Omni-redaktionen under helgen några intressanta intervjuer med personer från flera vitt skilda branscher.

Om Omni-helg

Intervjuerna är en del av Omnis helgsatsning med rekommendationer på läsvärda, aktuella och intressanta recensioner, intervjuer och långläsning som publiceras varje helg.

Omni är politiskt obundna och oberoende. Vi strävar efter att ge fler perspektiv på nyheterna. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen