Hem
En kvinna på en buss från proryskt kontrollerade områden till ukrainskt kontrollerade områden i östra Ukraina. Vadim Ghirda / AP

Ryssland: Även områden som kontrolleras av Ukraina omfattas av erkännandet

Det ryska erkännandet av regionerna Luhansk och Donetsk som självständiga omfattar även de delar som ukrainska styrkor kontrollerar, enligt ett uttalande från Ryssland. Det rapporterar AP. Uttalandet kommer dagen efter att Ryssland meddelat att man erkänner regionerna som självständiga – däremot har Ryssland inte förrän nu definierat vilka gränser som avses.

Nyhetsbyrån skriver att beskedet stärker västs farhågor om att en fullskalig invasion av Ukraina är nära förestående. Under kriget i östra Ukraina som har pågått sedan 2014 har ukrainska styrkor återtagit kontroll över stora delar av båda regionerna.

Financial Times Moskvabyråchef Max Seddon skriver på Twitter att ryska erkännanden av separatisternas territoriella anspråk innebär en ökad krigsrisk.

Annons

Liverapporter

Gå förbi betalväggar!

Omni Mer låser upp en mängd artiklar. En smidig lösning när du vill fördjupa dig.

Annons
Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen
Annons