Bevaka
AMD (Advanced Micro Devices)

Dagens börs

Trumps handelsutspel gladde USA-börserna – Apple steg

New York-börserna rekylerade upp på måndagen efter fredagens jätteras. Vid stängning såg de ledande indexen ut så här:
• S&P 500: +1,1%
• Nasdaq: +1,3%
• Dow Jones: +1,1%
Återhämtningen kom efter att Kina meddelat att de vill ha en lugn och sansad lösning på handelskriget med USA, varpå den amerikanske presidenten Donald Trump sa att handelssamtalen länderna emellan kommer att återupptas väldigt snart.

– Det finns en smula optimism att USA och Kina kan komma att återuppta samtalen, men samtidigt råder det också en viss tvekan, säger Yousef Abbasi på INTL FC Stone till CNBC.

Enligt Abbasi var det lägre omsättning än vanligt i måndagens handel vilket ibland kan leda till volatila rörelser på marknaden.

Amerikanska chiptillverkare steg på handelslättnaderna. Intel, Advanced Micro Devices och Nvidia steg mellan 1 och 2 procent medan Qualcomm föll tillbaka 0,8 procent. Apple, som rasade närmare 5 procent i fredags, stängde på plus 1,9 procent.

Bristol-Myers Squibb meddelade tidigare på måndagen i ett pressmeddelande att psoriasisläkemedlet Otezla ska avyttras till Amgen för 13,4 miljarder dollar i kontanter. Bristol-Myers Squibb och Amgen stängde på plus 3,4 respektive 3,2 procent.

I fredags rasade de ledande indexen rejält efter att Kina svarat med hämndtullar på amerikanska varor för 75 miljarder dollar vilket fick USA att i sin tur höja tullarna på kinesiska varor till ett värde av sammanlagt 550 miljarder dollar.

26 aug 2019