Opinion

Flyktingsituationen Svenskt mottagande
Daniel Färm Tiden.
Flyktingsituationen Svenskt mottagande

”Begränsa invandring tills nyanlända är med i facket”

Opinion Sverige bör hålla nere invandringen tills även nyanlända har en hög facklig anslutning, skriver Tankesmedjan Tidens chef Daniel Färm på DN Debatt.

Färm argumenterar för att stor invandring riskerar att pressa löner och villkor och att Sverige därför ska begränsa arbetskraftsinvandringen ”så länge det finns många arbetslösa i Sverige”.

Socialdemokraterna bör också driva tillfälliga uppehållstillstånd och begränsad familjeåterförening, anser Färm. Han vill samtidigt se större insatser i konfliktregioner och en särskild skyddsordning för klimatflyktingar.

Idag 03:47
Illustrationsbild Henrik Montgomery/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Ledare: ”Alla etablerade partier har misslyckats”

Opinion I ett decennium har invandringsfrågan dominerat den politiska debatten och ingenting tyder på att intensiteten kommer att mattas, skriver Andreas Johansson Heinö i en ledarkrönika i moderata Borås Tidning. Inte heller tycks argumenten bli mer utvecklade, menar Johansson Heinö som konstaterar att ansvaret är de etablerade partiernas:

”Det är deras förbannade skyldighet att presentera hållbara argument, formulera sammanhängande visioner och att förankra ställningstaganden och avvägningar i respektive idétradition. De har alla misslyckats”.

Daniel Swedin skriver i en ledare i oberoende socialdemokratiska Aftonbladet att ”vår tids omvälvningar” orsakats av ”den oreglerade hyperkapitalismen”:

”Det är vårt ekonomiska system som finner flexibilitet, konkurrens och otrygghet långt mer lönsamt än stabilitet, samarbete och trygghet”.

Igår 20:51
Läs mer om Flyktingsituationen