Opinion

Valet 2018 Liberalernas riksmöte
Jan Björklund. Tomas Oneborg/SvD/TT / TT NYHETSBYRÅN
Valet 2018 Liberalernas riksmöte

Ledare: I helgen stundar Jan Björklunds sista strid

Flera ledarsidor skriver om det Piteå-Tidningen kallar ”Jan Björklunds sista strid”, nämligen Liberalernas riksmöte i helgen. Hans återkommande tal om höjda lärarlöner ”bär desperationens prägel”, menar krönikören och gissar att hoppet är att få några lärarröster som lyfter partiet över riksdagsspärren.
För att vinna tillbaka väljare från Annie Lööfs Centerparti och bli en tydlig liberal röst räcker det inte att gå på autopilot, resonerar UNT:s ledarsida.
DT:s ledarskribent Svend Dahl är inne på samma linje:
”Liberalernas självklara roll i politiken borde vara att leverera de skarpaste förslagen för att slå vakt om det liberala Sverige som de allra flesta identifierar sig med.”
DN:s dom lyder: Lyft fram fler frågor än skolan – och fler profiler än Björklund.

21 apr
Jan Björklund (L). TT
Liberalernas riksmöte

Liberalerna: Låt fler elever gå i särskilda klasser

Opinion Inkluderingstanken i skolan, att alla elever oavsett förutsättningar ska gå i samma klass, har gått för långt, anser Liberalerna. Följden blir att barn med svårigheter inte får det stöd de behöver och inte heller den kunskap de har rätt till, skriver L-ledaren Jan Björklund på DN Debatt.
Han jämför med andra europeiska länder där en betydligt större andel av eleverna går i särskilda undervisningsgrupper och andelen speciallärare är högre.
För att råda bot på problemet vill L bland annat införa fler särskilda undervisningsgrupper, låta fler elever gå ett extra år i skolan och inrätta fler speciallärare.

20 apr
Läs mer om Liberalernas riksmöte