Bevaka
Telia Company

Telias nya vd Allison Kirkby Janerik Henriksson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Dagens börs

Telia och H&M fortsatt starka på positiv Stockholmsbörs

Tisdagens handel på Stockholmsbörsen bjuder på breda uppgångar. Vid 15.30-tiden står de ledande indexen som följer:
• OMXS30: +1,4%
• OMXSPI: +1,0%
Den amerikanska handelsrådgivaren Peter Navarro sa i en intervju att handelsavtalet mellan USA och Kina är över. Senare klargjordes det att saken var tagen ut sin kontext och president Donald Trump påpekade på Twitter att avtalet är intakt. Det fick börserna i Asien att först dyka för att sedan rusa upp på kort tid.

I Stockholm och i Europa har börserna tagit rygg på uppgången som tilltog efter positiva PMI-besked från euroområdet.

På storbolagslistan går Sandvik, H&M och Telia bäst med en uppgångar på cirka 4 procent. Ommöbleringar är att vänta i Telias koncernledning på initiativ av bolagets nya vd Allison Kirkby, erfar DI.

Defensiva bolag har det tuffare – Essity, Astra Zeneca och SCA handlas på minus. SCA är ner över 2 procent.

Möbelföretaget Lammhults rusade nära 15 procent i går efter en köprek. I dag spår bolaget att coronapandemin kommer att minska intäkterna under en lång tid och ökar tempot i de tidigare sjösatta besparingarna. Aktien faller tillbaka cirka 5 procent.

Alfa Laval handlas upp cirka 2 procent efter att bolaget meddelat att man tagit en order för leverans av lyftkylarsystem till en gasbearbetningsanläggning i USA. Ordern är värd 160 miljoner kronor.

Flera bolag har fått höjda rekommendationer. Better Collective stiger över 7 procent efter att Nordea upprepat köp. Riktkursen har höjts till 150 kronor från tidigare 110 kronor. Även Thule stiger närmare 2 procent efter höjd riktkurs från Danske Bank.

Camurus rusade 11 procent efter att läkemedelsbolaget höjt sin omsättningsprognos för 2020 från 290–330 till 340–380 miljoner kronor.

23 jun