Hem
Janerik Henriksson/TT

Ny avtal om laddstolpar och gasstationer i EU

Europaparlamentet och rådet har enats om att öka antalet laddstolpar och tankstationer för vätgasdrivna fordon längs EU:s vägnät. Det skriver svenska regeringen i ett pressmeddelande.

– Det kommer göra det lättare för människor och företag i EU att våga gå över till eldrivna fordon, säger svenska infrastrukturministern Andreas Carlsson (KD).

Överenskommelsen innebär också en utbyggnad av landström i hamnar och av el på flygplatser.

Annons

Gör en klok investering – testa Omni Ekonomi

Inflation, högre räntor och stora börsrörelser. Hur stor avkastning vågar vi räkna med ett år som detta? Vilka fällor ska man undvika på börsen? Och inom vilka sektorer finns vinnare?

Med Omnis systerapp Omni Ekonomi får du Sveriges mest heltäckande bevakning av börs- och bolagsnyheter. Lägg därtill att Sveriges främsta aktieexperter svarar på de svåra frågorna och hjälper dig att navigera marknaderna.

Nu får alla Omniläsare chansen till en klok investering – testa Omni Ekonomi i två månader för endast 49 kronor (spara 269 kronor).

Annons
Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen
Annons