Bevaka
Berlin

IFA 2019

Telefoner och tv-apparater i fokus inför IFA 2019

Det blir telefoner, tv-apparater och 5G-teknologi som lär hamna i fokus under IFA-mässan i Berlin, om man får tro de flesta experter och bedömare som försökt sig på att sia om vad årets upplaga av den enorma teknikmässan kan tänkas bjuda på. Så långt inga överraskningar med andra ord, men sådana brukar å andra sidan oftast dyka upp först när mässan är igång.

IFA-mässan räknas som en av de absolut största teknikmässorna i världen och har hållits i Berlin sedan 1924. Det är dessutom en av få teknikmässor som är öppna för allmänheten. De officiella datumen för årets upplaga av IFA är den 6–11 september, men de stora nyheterna brukar i regel presenteras dagarna innan. I år har många stora tillverkare valt att anordna presentationer och evenemang under onsdagen och torsdagen den 4 och 5 september.

På telefonsidan lär vi få se nya produkter från bland annat LG, HMD Global (Nokia) och Sony. Huawei väntas ligga lågt, men kommer sannolikt att presentera sitt nya mobila systemchipp Kirin 990 lite närmare. 5G lär bli ett återkommande tema på telefonsidan också, tror flera bedömare.

På wearable tech-sidan förväntas både Fossil, Garmin och Fitbit att komma med en del nyheter, medan det på datorsidan lär vara Lenovo som kan komma att visa upp de mest intressanta nyheterna. Även Asus, Acer och eventuellt Dell väntas presentera uppdaterade versioner av flera datorer.

När det gäller tv-apparater så kan såväl LG som Sony och Samsung visa upp nya eller kommande modeller med både 4K- och 8K-upplösning. Huawei sägs även ha en 5G-tv att visa upp.

Någon specifik produkt som genererat ett extra stort förhandsintresse noterar man däremot inte just i år.

2 sep